Dokter Larijweg 21 - 7961 NL Ruinerwold

Perenpluk

03 okt 2020 | 09:00 am

Zaterdag 3 oktober vindt de jaarlijkse Perenpluk in Ruinerwold plaats. Vanaf 9.00 uur is het mogelijk te bieden op de perenbomen aan de Dokter Larijweg. De start is op de kruising met de Havelterweg, waarna de hele weg (7 kilometer!) wordt afgelopen richting Oosteinde. Ongeveer rond 15.00 uur worden dan de laatste perenbomen geveild op het laatste stuk van de Dokter Larijweg ( aan de kant van Ruinen) De koper koopt één of meerdere bomen en heeft dan deze zaterdag om de stoofpeertjes te plukken.  De volgende dag zijn de peertjes weer algemeen goed. U hoeft zich van te voren niet op te geven voor de veiling. Om drukte te voorkomen vragen wij u om alvast één of meerdere bomen uit te zoeken en daar te wachten tot de veilingmeester langs komt.

Aan de Dokter Larijweg staan meer dan 1000 hoogstam perenbomen van verschillende oude rassen,  zoals: Winterjan, Gieser Wildeman, Winterlouwtje, Pondspeer ect.

Ook dit jaar zijn er weer veel leuke activiteiten langs de hele Dokter Larijweg op verschillende punten, o.a. stands met brocante en landelijke artikelen en  handgemaakte spullen.

IMG_5194  IMG_5239 IMG_5211  IMG_5257