Naast de vast expositie van de stijlkamers in het voorhuis en de rijtuigen en werktuigen op de deel en in de schuren, worden er geregeld nieuwe exposities ingericht.

 
EXPOSITIES 2023

Fluitje van een cent

nostalgisch speelgoed en verzamelingen 

één feest van herkenning, deze expositie van oud speelgoed en nostalgische spullen. Van Wildebras poppen, poppewandelwagens, schoolspullen van vroeger, leesboeken, tot Lego, speelgoedautootjes en miniatuurtreinen. En wie verzamelde er vroeger geen sigarenbandjes of suikerzakjes? En natuurlijk had iedereen een poesiealbum! Dit alles is te zien in de expositie; "een fluitje van een cent".

En je had niet alleen "duur" speelgoed, (waar je bijna niet mee durfde spelen), maar als je buiten speelde dan kon alles speelgoed zijn! Of je maakte zelf een proppeschieter, een katapult of dat fluitje wat niks kostte van "hapsapsiepie" hout. Wie kent het nog?

Het varken is vet

Huisslachtingen vonden meestal plaats in de winter. De huisslager, meestal een bijbaantje van een man met ander seizoenswerk, kwam langs en het vetgemeste varken hing algauw aan de ladder. Dit werd gevierd met een borreltje. De boerin had de leiding bij de verwerking van het vlees, zij werd bijgestaan door haar meiden en familieleden. Het was veel werk, maar als alles achter de rug was, het vlees gepekeld, de worsten in de wiemel en het hammen in de rookkast hingen, was de boerin maar wat trots op de lekkere producten waar het gezin de hele winter van kon eten.